Новини

«Зимова біологічна АНТИшкола» на природничо-географічному факультеті СумДПУ

16-19 січня 2024 року на кафедрі біології та методики навчання біології природничо-географічного факультету відбувся навчально-тренінговий захід «Зимова біологічна АНТИшкола», учасниками якої стали учні 7-11 класів освітніх закладів міста Суми та Сумської області.

На відкритті заходу були присутні не лише учні, а також їхні батьки та вчителі. Із вітальними словами виступили ректор СумДПУ проф. Ю.О. Лянной, декан природничо-географічного факультету доц. Л.П. Міронець і завідувач кафедри біології та МНБ доц. Ю.І. Литвиненко.

Протягом чотирьох днів АНТИшколи в учасників був насичений графік роботи, наповнений експериментами, екскурсіями, іграми, дискусіями та живим спілкуванням.

Завдяки колективу викладачів Кафедри, учасники отримали можливість освоїти нові методики біологічних досліджень і здобути цінні навички та знання, необхідні для глибокого розуміння біологічних процесів у навколишньому середовищі. Учасники заходу мали нагоду відвідати заняття з ботаніки, мікології, зоології безхребетних та паразитології й емпірично дослідити будову живих організмів; дізнатися про властивості, різноманіття та екологію ґрунтів; дослідним шляхом розглянути фізіологічні особливості рослин; попрацювати у лабораторії цитології та гістології і створити власні мікропрепарати. Учні старших класів також долучилися до майстер-класу із розв’язання генетичних задач і до інтерактивної майстерні з молекулярної біотехнології. Під контролем фахівців кафедри учасники особисто познайомилися з екзотичними мешканцями віварію (екзотичними зміями, черепахами, декоративним кроленям), які викликали безліч позитивних емоцій.

Поряд із науково-пізнавальною діяльністю, учасникам було запропоновано спробувати себе в командних іграх та вікторинах. Перлинами розважально-ігрового компоненту АНТИшколи стали інтелектуальна гра «Що? Де? Коли?» та природничий Kahoot-квіз, підготовлені студентами та співпрацівниками Кафедри.

У день підбиття підсумків «Зимової біологічної АНТИшколи» учасники були відзначені сертифікатами учасника, а переможці інтелект-гри «Що? Де? Коли?» та Kahoot-квізу отримали подарунки.

План «Зимової біологічної АНТИшколи» було виконано успішно, а дні промайнули весело і натхненно! Сподіваємося на скору зустріч із учасниками в рамках Літньої біологічної школи «Вакалівщина».

Дякуємо Збройним Силам України за можливість працювати і навчати молоді покоління українців!

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад