Новини

Уроки з профорієнтації в СумДПУ імені А.С. Макаренка

У межах всеуніверситетського проєкту «Профорієнтаційний консультант старшокласників»  колективи Центру забезпечення якості вищої освіти та Центру професійно-кар'єрної орієнтації та вступу на навчання долучилися до Всеукраїнського уроку з профорієнтації «Обери професію своєї мрії», організаторами якого стали Міністерство освіти і науки України, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», Асоціація інноваційної та цифрової освіти та компанія «HR YOU».

Ведуча Всеукраїнського уроку – Олена Адамова, кандидатка юридичних наук, психологиня, ведуча ТРК «Україна».

На початку зустрічі з вітальним словом до глядачів звернувся Сергій Шкарлет, Міністр освіти і науки України, який зауважив, що уроки з профорієнтації – це необхідна передумова економічного розвитку країни.

Євген Клопотенко, успішний кулінарний експерт, шеф-кухар, бізнесмен, телеведучий, розповів про власний досвід вибору професійної діяльності у ресторанному бізнесі, наголосив, що головне для людини – «сродна праця», оскільки від цього залежить майбутнє.

«Не бійтеся своїх бажань і робіть те, що вам хочеться!», «Не бійтеся відкрити серце!», – закликає Євген Клопотенко.

Жан Беленюк, багаторазовий олімпійський чемпіон світу і Європи з греко-римської боротьби, заслужений майстер спорту України, підкреслив, що спорт – це поступове сходження на професійну вершину, яка обов’язково буде успішною, якщо є мотивація та бажання займатися улюбленою справою.

Ігор Гарбарук, заступник Міністра освіти і науки України, розповів про поступовий пошук себе, оскільки спочатку займався музичною діяльністю, потім економікою, викладацькою діяльністю, згодом зрозумів, що його цікавить державне управління, в якому повністю реалізувався.

Уляна Пчолкіна, чемпіонка світу з пара-карате, громадська діячка, телеведуча, зауважила, що кожен із нас може отримати не одну професію завдяки розвиненим інформаційним технологіям, безлічі онлайн-курсів і спробувати себе у різних сферах.

Ганна Різніченко, провідна українська кар’єрна консультантка для дорослих і дітей, психотерапевт, висловила цікаву думку, що профорієнтація починається з народження, бо дитина вже у ранньому віці під час гри бавиться цікавими для неї речами. Фахівчиня закликає «вчитися робити маленький вибір щодня», щоб поступово навчитися приймати важливі рішення.

Євген Баженков, директор Інституту модернізації змісту освіти, та Марія Богуслав, заступниця голови Асоціації інноваційної та цифрової освіти, презентували Всеукраїнський проєкт з профорієнтації та побудови кар’єри https://www.hryoutest.in.ua/ . Це надзвичайно зручна онлайн-платформа, де кожен охочий може пройти тест з професійного самовизначення, отримати консультацію кар’єрного радника, опанувати професію кар’єрного консультанта та знайти чимало цікавої актуальної інформації.

Наприкінці Всеукраїнського уроку з профорієнтації Лана Вєтрова, керівниця Національного реєстру рекордів України, засвідчила вперше встановлений наймасовіший урок з профорієнтації.

Запрошуємо всіх бажаючих ознайомитися із Всеукраїнським проєктом з профорієнтації та побудови кар’єри https://www.hryoutest.in.ua/

Горбатенко І.С., Сиріна А.В.,
фахівці Центру ЗЯВО

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад