Новини

Українсько-корейська співпраця у сфері видання підручників з всесвітньої історії

25 жовтня 2023 року на запрошення Освітнього центру Посольства Республіки Корея в Україні доцент кафедри всесвітньої історії, міжнародних відносин та методики навчання історичних дисциплін СумДПУ імені А.С. Макаренка Світлана МОЦАК взяла участь у четвертому круглому столі, присвяченому українсько-корейській співпраці у сфері видання підручників, а саме підручників з всесвітньої історії для учнів 11 класу закладів загальної середньої освіти України, що проходив в Києві в готелі Hilton і в резиденції Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Корея в Україні.

Захід зібрав фахівців із Міністерства освіти і науки України, Інституту модернізації змісту освіти, розробників навчальних програм та рецензентів, представників асоціацій викладачів всесвітньої історії, організаторів з корейської сторони.

З вітальним словом до учасників заходу виступили Ігор ХВОРОСТЯНИЙ (Генеральний директор директорату МОН України), Раїса ЄВТУШЕНКО (Головна спеціалістка відділу змісту освіти, мовної політики та освіти національних меншин).

Учасники заходу прослухали лекцію Надзвичайного і Повноважного Посла Корея КІМ ХЬОНГ ТЕ .

Український історик і методист історичної освіти, доктор педагогічних наук, професор Костянтин БАХАНОВ презентував учасникам круглого столу навчальний курс за вибором учнів 10-11 кл. «Республіка Корея: історія дива на річці Хан». Підготовка текстової та наочної частини навчальних матеріалів курсу планується до кінця поточного року.

Під час заходу учасники заслухали виступи: Юлії МАЛІЄНКО, к.п.н., старшого науковий співробітника відділу суспільствознавчої освіти Інституту педагогіки НАПН України на тему: «Навчальні програми з історії 2022: ресурси і перспективи підручникотворення»; Станіслава ПЕТЬКО, к.е.н., доцента кафедри менеджменту Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана «Досвід Республіки Корея - кейс для УКРАЇНИ».

Під час круглого столу підіймалося чимало актуальних питань д.і.н., професором Вадимом РУБЕЛЕМ, д.і.н., професором Сергієм ТРОЯНОМ, зокрема історики детально проаналізували цінність досвіду Республіки Корея для вивчення в українських школах.

Надзвичайно цікавим було спілкування у форматі питання-відповідь з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Корея КІМОМ ХЬЮНГЕ ТЕ.

Ключовим меседжем заходу став наголос на пріоритетності збереження та посилення географічного та історичного компонентів шкільної середньої освіти, що дозволяє розширити світогляд молодого покоління українців, розвинути їхнє просторове мислення та привернути увагу до досвіду країн, що успішно здолали виклики, подібні до тих, які зараз проживає України.

Тож будемо реалізовувати ідеї щодо історичної освіти, які виникли в учасників зібрання, і надалі розвивати міжнародну співпрацю.

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад