Новини

Участь у навчанні за програмою «Управління корупційними ризиками»

Впровадження ефективних антикорупційних інструментів безпосередньо впливає на якість освіти в університеті.

Правильна організація роботи уповноваженої особи з питань запобігання та виявлення корупції сприяє прозорості та відкритості в університеті, а формування нульової толерантності до корупції є її основним завданням в університетській спільності.

Впродовж 29-31 березня уповноважений з питань запобігання та виявлення корупції СумДПУ імені А.С. Макаренка Владислав ІВАНІЙ взяв участь у навчанні за програмою «Управління корупційними ризиками», організованому Асоціацією юридичних клінік України.

Спираючись на новітні стандарти та найкращі світові практики у сфері антикорупції, експерти АЮКУ розробили програму, яка допомагає посилити навички антикорупційних уповноважених щодо проведення оцінки корупційних ризиків та розробки заходів для їх мінімізації.  

Наш університет останніми роками робить важливі кроки щодо активізації антикорупційної політики та формування доброчесного академічного середовища, а саме: систематично здійснюється моніторинг виконання плану заходів щодо запобігання та протидії корупції, аналізується стан та результати роботи щодо додержання антикорупційного законодавства, вживаються заходи з виявлення та усунення конфлікту інтересів в структурних підрозділах і в колективі; співробітники та студенти Університету систематично інформуються щодо змін в антикорупційному законодавстві тощо.

Щоб допомогти антикорупційним уповноваженим професійно розвиватися, орієнтуватися в існуючих антикорупційних стандартах й розуміти зсередини систему управління корупційними ризиками, експерти АЮКУ розробили навчальну програму «Управління корупційними ризиками». 

Під час навчання учасники отримали знання та навички, необхідні для проведення оцінки корупційних ризиків, а також зосередились на ключових питаннях цього процесу: 

  • Яку методологію треба використовувати при оцінці корупційних ризиків 
  • У чому полягає особливість дослідження середовища ЗВО 
  • Які бізнес-процеси відбуваються в ЗВО та як оцінити ризики у кожному з цих процесів 
  • Хто бере участь в оцінці корупційних ризиків ЗВО та які їх завдання
  • Як розробити заходи мінімізації корупційних ризиків 

 Учасники тренінгу отримали вичерпну інформацію та поради від експерта у сфері антикорупції, покрокові інструкції щодо проведення оцінки корупційних ризиків. Уповноважені особи з різних закладів вищої освіти працювали з кейсами, виконували практичні завдання. 

Навчання проводилися в межах проєкту «Антикорупційний комплаєнс у вищій освіті: закордонний досвід і національна практика», який реалізується Асоціацією юридичних клінік України за підтримки Проєкту USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «ВзаємоДія».

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад