Новини

СумДПУ зустрічає стейкхолдерів

Для забезпечення та розвитку якісної освіти важливе активне залучення до освітнього процесу всіх представників стейкхолдерів: роботодавців, фахівців-практиків, лідерів різних галузей.

Лабораторією інфомедійної грамотності (к.п.н. Ячменик М.М., к.п.н. Моцак С.І.) була ініційована зустріч із Ярославом Жидиком - проєктним менеджером консалтингової компанії CIVITTA на тему “Сучасний підхід до створення ефективних презентацій”.

Серед учасників лекції – факультет іноземної та слов”янської філології, фізико-математичний факультет, навчально-науковий інститут педагогіки і психології, навчально-науковий інститут історії, права та міжнародних відносин, природничо-географічний факультет.

Науково-педагогічні працівники, здобувачі вищої освіти висловили вдячність пану Ярославу за професійність, майстерність у комунікації, інноваційний досвід, особистий внесок у розвиток педагогічної освіти Сумщини, адже співпраця на рівні інтеграції кейс-методики (програма “Економічна підтримка України” USAID) в університеті триває протягом трьох років.

Скусинець Ганна, здобувачка вищої освіти: “Ефективні презентації дозволяють історикам популяризувати історичну науку, зокрема подавати складні історичні концепції у доступній формі, роблячи їх зрозумілими для широкої аудиторії. Вони є чудовим інструментом для організації своїх думок та висвітлення ключових моментів своїх досліджень, що сприяє кращому розумінню та оцінці їхньої роботи. Тому в сучасному світі навички створення та проведення ефективних презентацій істориками є важливим елементом професійного успіху”.

Щербак Т.І., голова науково-методичної комісії ННІПП: “Важливими для розвитку професійних навичок студентів є гостьові лекції від стейкхолдерів. Так, 06.03.2024 здобувачі вищої освіти спеціальності “Психологія” відвідали лекцію запрошеного лектора – Ярослава Жидика, проєктного менеджера в консалтинговій компанії CIVITTA.

Говорили про сучасні підходи до створення ефективних презентацій. Знання про підготовку презентацій є надзвичайно важливими для магістрантів з огляду на те, що вони сприяють науковій комунікації. Ефективно структурована презентація допомагає чітко і переконливо донести ключові ідеї дослідження. Успішна презентація є критично важливою для пояснення мети дослідження, методології, результатів та висновків магістерських проєктів. Магістранти, які вміють створювати ефективні презентації, мають перевагу в професійному світі. Це допомагає їм ефективно виступати перед потенційними роботодавцями, співробітниками або під час професійних зустрічей. Вміння створювати презентації, які можуть бути зрозумілі людям не з їхньої спеціальності, є ключовим для сприяння міждисциплінарній співпраці. Володіння різними програмами для створення презентацій є необхідними для здобувачів, оскільки, розширюючи інструментарій, дозволяє більш творчо та ефективно представляти свою роботу. Вміння створювати та проводити переконливі презентації може бути вирішальним для здобуття підтримки наукових проектів, отримання грантів або інвестицій в дослідження.

Гостьові лекції надають студентам унікальну можливість налагодити зв'язки з професіоналами та лідерами галузі. Стейкхолдери діляться найновішими трендами та інноваціями у своїй галузі, що допомагає студентам залишатися на передовій актуальних знань. Студенти мали змогу поставити пану Ярославу питання щодо створення презентацій та отримали вичерпні відповіді”.

Алла Лавріщева, Аліна Логвиненко -
здобувачі вищої освіти 3 курсу з.ф.н. ФІСФ,
члени Лабораторії інфомедійної грамотності

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад