Новини

Міжнародна академічна мобільність за програмою Erasmus+

З 4 по 10 жовтня 2021 року к.пед.н., доцент, декан природничо-географічного факультету СумДПУ імені А.С. Макаренка Людмила Міронець здійснювала реалізацію програми Erasmus+ Teaching Staff Mobiliti (STA) у Тренчинському університеті Олександра Дубчека у Тренчині (Словаччина).

Міжнародна академічна мобільність - це обміни між викладачами закладів вищої освіти, які допомагають прокачувати свої професійні навички, підвищувати якість викладання і обмінюватись досвідом із колегами з різних країн світу. У межах програми можна покращити володіння професійною іноземною мовою, зануритись у культурне середовище інших країн, завести корисні професійні знайомства та розповісти світові про свою Батьківщину. Ця програма працює для будь-якого напрямку або дисципліни. Викладач університету отримує грант, який покриває витрати на проїзд, страховий поліс і візу, а також добові у розмірі 140-180 євро. Точна сума гранту залежить від країни перебування та відстані між державами.

У межах програми відбулися зустрічі: у офісі Еразмус, з адміністрацією факультету - пані деканкою Іветою Матісаковою та її 2 заступницями – продеканками Тренченського університету імені Олександра Дубчека в Тренчені. Після цього були проведені ряд екскурсій по факультету. Також Людмила Міронець мала можливість відвідати лабораторне заняття з мікробіології для студентів, які навчаються на спеціальності «Лабораторна медицина».

Під час перебування за Програмою, Людмила Петрівна та 2 студентки ПГФ – Анастасія Вірченко та Богдана Ждамірова, які зараз навчаються у Словаччині також за програмою Erasmus+, мали можливість презентувати рідний Природничо-географічний факультет СумДПУ імені А.С.Макаренка та весь університет студентам та викладачам Тренчинського університету Олександра Дубчека у Тренчині. Запросили всіх в Україну на обмін за програмою Erasmus +. Декан ПГФ Людмила Міронець підготувала презентацію на словацькій мові. Студенти зацікавилися можливістю навчатися на природничо - географічному факультеті СумДПУ імені А.С.Макаренка!

Природничо-географічний факультет СумДПУ імені А.С.Макаренка має також договір про співпрацю з Університетом Св.Кирила і Мефодія у Трнаві (Словаччина) на реалізацію спільних проєктів. Тому під час зустрічі декана ПГФ Людмили Міронець із деканом факультету природничих наук, доктором Йозефом Сокол та продеканкою Беатою Врановічовою було обговорено шляхи реалізації співпраці. Домовилися про взаємну участь студентів обох країн спеціальності «Хімія» та «Біологія» за програмою КА1 Erasmus+ на 2022 рік, спільні конференції, спільні наукові публікації та можливість подвійного дипломування. Декан Йозеф Сокол особисто провів екскурсію по 5 поверховому лабораторному корпусу факультету, який розташований у м.Шпаченці. На згадку обмінялися пам'ятними сувенірами.
Програмою обміну було передбачено також культурну програму, це - поїздка на Trenčiansky hrad, Trenčianske Teplice та м. Будапешт (Угорщина).

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад