Новини

Інтелектуальна вікторина «Quiz-гра» «Крок за кроком» «Schritt für Schritt» серії мовних ініціатив «Новорічний експрес-2023»

Кафедра теорії та практики романо-германських мов факультету іноземної та слов’янської філології Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка на чолі із завідувачем кафедри, кандидатом педагогічних наук, доцентом Вікторією Солощенко 25 листопада 2023 року у молодіжному центрі «Романтика» продовжила сезон мовних ініціатив «Новорічний експрес» німецькою та французькою мовами для школярів міста Суми з метою популяризації мовного розмаїття Європейського Союзу.

До молодіжного центру «Романтика» завітали учні 6 та 10 класу КУ ССШ І-ІІІ ступенів № 9 м. Суми; 9 класу Сумського ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 15 СМР; 11 класу Сумського ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 23 СМР; 10 і 11 класів КУ ССШ № 7 СМР. До участі у заході були запрошені перший проректор Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка, кандидат наук з державного управління, професор, заслужений працівник освіти Любов Пшенична, учитель німецької мови КУ ССШ № 7 СМР, спеціаліст вищої категорії Алла Михайлик та учитель англійської та німецької мов Сумського ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 15 СМР, Гримайло Анастасія.

Протягом кількох годин усі школярі були залучені до кількох захоплюючих локацій німецькою і французькою мовами, а саме: вікторина «Quiz» – «Deutschland, Deutsche Sprache. Länder Europas, berühmte Europäer» (про досягнення всесвітньо відомих німців); гра для ерудитів «Коло ідей» «Kreis der Ideen» (про загальнолюдські цінності); конкурс капітанів (das Pantomine-Spiel) «Hier ist was los!» та інші.

Вікторія Солощенко ознайомила школярів із розмаїттям педагогічних професій, зупинившись на унікальності ОПП кафедри романо-германських мов факультету іноземної та слов’янської філології і запросила школярів у недалекому майбутньому приєднатися до дружньої педагогічної родини Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка. Учні також дізнались про благодійний, волонтерський проект кафедри «In varietate concordia» «Єдність у різноманітті». Школярі підписали прапор України, який до новорічний свят буде передано нашим Захисникам.

Любов Василівна подякувала школярам за їх наполегливість у вивченні іноземних мов і вручила сертифікати учасників та подарункові сертифікати на перегляд новорічного фільму про Різдво. Також усі присутні радо привітали Аллу Михайлик з Днем народження німецькою мовою, заспівали пісню «Zum Geburtstag viel Glück» і станцювали разом запальний танок.

Проведений захід допоміг школярам вдосконалили і поглибили свої знання з іноземних мов (німецької і французької). Учасники заходу отримали безліч позитивних емоцій і висловили бажання щодо продовження практики мовних ініціатив наступного року.

 

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад