Новини

Дистанційне навчання: СумДПУ-Онлайн

Пандемія коронавірусу зумовила перехід людей в усьому світі з реального простору у – віртуальний, а навчальний процес – у дистанційну форму.

Для забезпечення безперервного навчального процесу Макаренківці активно використовують освітню платформу Moodle: розроблено навчальні дистанційні курси, у різних форматах завантажено лекційні матеріали, подано практичні завдання для самостійного опрацювання, передбачено контроль знань у вигляді тестів різної складності). В університеті роботу платформи забезпечують фахівці навчального відділу та Лабораторія дистанційного навчання (шановні колеги, за технічною підтримкою звертайтеся до Юлії Іванівни Колесник або у Viber, група «Дистанційне навчання СумДПУ»).

31 березня керівник Центру забезпечення якості вищої освіти М.М. Ячменик провела вебінар «Елементи дистанційного навчання: Zoom». Одразу 100 учасників (викладачі СумДПУ імені А.С. Макаренка, Запорізького національного університету, Мелітопольського державного педагогічного університету, учителі Сумської, Полтавської, Миколаївської областей) приєдналися до конференції на платформі Zoom. Усі колеги отримали рекомендації та електронну презентацію з покроковою реєстрацією та використанням сервісу (ознайомитися з презентацією можна на сайті університету, розділ «Якість освіти»).

1 квітня учасники вебінару продовжили онлайн-заняття, де у режимі «питання-відповідь» освоювали Zoom, спілкувалися з модератором щодо проблем, які виникають під час роботи на платформі та спільно намагалися усунути їх. Спілкування між колегами було щирим та ефективним, адже до віртуальної розмови також долучилися викладачі, які вже мали досвід роботи на платформі зі студентами. Зокрема, доцент Наталія Коваленко (на фото: досвід роботи на платформі зі студентами ПГФ) та доцент Ольга Полякова поділилися своїми рекомендаціями та «Лайфхаками з використання Zoom». Така взаємодопомога та співдія дійсно мотивують до пошуку нових форм та рішень для здійснення та підвищення якості дистанційного навчання.

2 квітня о 10.00 відбудеться третя онлайн-зустріч на платформі Zoom.

Демонструють свою мобільність онлайн і викладачі університету, активно публікуючи досвід дистанційної роботи зі студентами, практики із самоосвіти на сторінках у соціальних мережах.

Доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри УМЛ Олена Семеног на своїй сторінці в Фейсбук повідомила: «Аспіранти Сумського державного педагогічного університету імені А.С.Макаренка в рамках курсів "Наукова українська мова", «Академічна культура дослідника: європейський та національний досвід», докторських семінарів узяли участь у вебінарі «Академічна доброчесність: особливості роботи антиплагіатної програми StrikePlagiarism».

Провів вебінар Котун К.В., кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник відділу зарубіжних систем педагогічної освіти і освіти дорослих Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих імені Івана Зязюна , член Кафедри ЮНЕСКО "Неперервна професійна освіта ХХІ століття" НАПН України».

Доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри германської філології Віра Школяренко залучила студентів та магістрантів романо-германського відділення факультету іноземної та слов’янської філології до онлайн-участі в практичній частині проєкту з дистанційного навчання «Перевірка, тестування, оцінювання знань з німецької мови», який реалізовувався за сприяння Ґете-Інституту (2017 р.). Студенти отримали можливість на практиці ознайомитися з критеріями оцінювання усного та писемного мовлення на заняттях з німецької мови і представили власні наукові проєкти.

Викладач кафедри германської філології Наталія Шевцова для студентів ФІСФ додатково використовує віртуальну інтерактивну дошку Padlet (на фото автономне навчання за планом роботи на тиждень (Wochenplanarbeit) та Padlet студентки Ганни Банковської).

Доцент кафедри образотворчого мистецтва, музикознавства та культурології Лариса Єпик паралельно проводить консультаційні зустрічі для студентів у Viber.

31 березня викладачі кафедри української мови і літератури провели перше в історії університету онлайн-засідання кафедри на платформі Zoom. На базі платформи професор Олена Семеног, доцент Наталія Громова, доцент Надія Кириленко щоденно здійснюють комунікацію зі студентами онлайн.

Студентка ФІСФ Олена Ковтуненко поділилася своїми враженнями:

Сьогодні, у перший квітневий день, студенти 231 групи під керівництвом доцента кафедри УМЛ – Н.Громової, долучилися до ознайомлювальної онлайн-конференції на платформі ZOOM. Ознайомилися із функціями програми, обговорили графік наступних зустрічей, нашу подальшу співпрацю і плани, а також згадали університетські будні, за якими вже неймовірно сумуємо...💟💟💟
У карантинній повсякденності дуже приємно було побачитися, нехай і дистанційно, та подарувати один одному посмішки, привітати зі святом.😉
Щира вдячність нашим викладачам Кафедри української мови і літератури СумДПУ імені А.С.Макаренка, які докладають неабияких зусиль, аби ми і далі могли отримувати знання, не втрачаючи найціннішого - спілкування. Знаю, це не дуже то й легко, але потрібно рухатися вперед. Дуже сподіваюсь, що такі зустрічі стануть традиційними для кожного студента з нашими любими викладачами. Будьте здорові і щасливі! Посміхайтеся!

Керівник Психологічної служби університету Вікторія Ратєєва на сторінці Фейсбук постійно надає психологічну підтримку колегам та студентам.

Керівник Центру професійної та кар'єрної орієнтації Яна Леоненко наголошує, що підготовка слухачів вечірньої та вихідної форми навчання до ЗНО здійснюється на веб-платформі Google Classroom.

Шановна Макаренківська Родино, бажаємо всім міцного здоров'я, терпіння, сили та мудрості! Підтримуйте студентів, а Ви, шановне студентство, нас! Нехай нові виклики стануть для усіх новими можливостями. До зустрічі – online!

Начальник ЦЗЯВО, к.педаг. наук. М.М.Ячменик,
начальник навчального відділу Л.В.Петренко,
керівник Лабораторії Дистанційного навчання Ю.І.Колесник

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад