Новини

Авторські педагогічні майстерні Лідерів у СумДПУ: майстер-клас від доцента кафедри УМіЛ Рудь О.М.

24 грудня 2021 року в СумДПУ імені А.С. Макаренка у межах внутрішнього підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників відбулася всеуніверситетська лекція кандидата філологічних наук, доцента кафедри української мови і літератури Рудь О.М. «Український правопис: особливості нової редакції».

До лекції були долучені 48 науково-педагогічних працівників навчально-наукових інститутів/факультетів Університету.

Лекторка наголосила на тому, що сучасна українська мова – відкрита та динамічна, тому потрібно вчасно реагувати на зміни в сучасній мовно-писемній практиці, визначати правила написання нових запозичених слів, нових власних назв, усувати застарілі формулювання і т.д.

3 червня 2019 року фінальний текст нової редакції «Українського правопису» було опубліковано на офіційних сайтах Міністерства освіти і науки і Національної академії наук. З цього моменту рекомендовано застосовувати норми та правила нової редакції Правопису в усіх сферах суспільного життя, зокрема в офіційно-діловому стилі мовлення. Водночас цим документом передбачено терміни та етапи впровадження змін в освітній процес.

Ольга Миколаївна неодноразово презентувала власні наукові дослідження та напрацювання  у публічних наукових дискусіях, пов’язаних з мовним життям України, постійно надає консультаційну допомогу з мовних питань різноманітним державним установам, громадським організаціям, бізнесовим структурам щодо побутування та нормативного вживання української мови в діловій, публічній та інформаційній сферах.

Міронець Л.П., декан ПГФ: «Щиро дякуємо від студентів та викладачів ПГФ за проведену лекцію. Сучасно, актуально, зрозуміло, доступно! Чекаємо на продовження».

Тарапата-Більченко Л.Г., доцент кафедри хореографії та музично-інструментального виконавства: «Щиро дякуємо за інформативну лекцію! Актуально і пізнавально. Бажаємо здоров’я лектору, глибокошановній Ользі Миколаївні! Усім присутнім мовної грамотності!».

Бермудес Д.В., завідувач кафедри теорії та методики спорту, Кисельов В.О., ст. викл. кафедри теорії та методики спорту «Лекція важлива для нас ще й у межах реалізації проєкту «Челендж «Навчай українською», спрямованого на підвищення ролі української мови як національної цінності та важливого атрибута національної ідентичності, подолання мовнокультурної меншовартості українців. Безпосередньо всі учасники заходу мали змогу удосконалити фахові компетентності щодо проведення навчально-тренувального процесу українською мовою, обліку та планування з дотриманням правописних стандартів, розширення суспільних функцій української мови».

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад