Новини

Антитерористичні заходи в СумДПУ

Антитерористична безпека в університеті забезпечується за допомогою комплексу заходів, що проводяться адміністрацією спільно з правоохоронними структурами.

Серед таких заходів можна виділити дотримання правил поведінки при поводженні з небезпечними предметами, запобігання небезпечних ситуацій та надання медичної допомоги у разі їх настання.

05 грудня 2023 року за сприяння кафедри права та МВП ННІ історії, права та міжнародних відносин у межах проведення тижня права для працівників і студентів університету було організовано зустрічі з фахівцями вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області та військово-патріотичного клубу «Мужність».

Під час заходу капітан поліції Ярославна ГАРМАШ розповіла про основні види вибухових пристроїв, характеристики вибухових речовин, принципи й правила поводження з ними.

Особливу увагу присутніх сапер зосередила на алгоритмі дій поліцейських у разі виявлення невідомого вибухового пристрою як у процесі виконання службових обов’язків, так і під час життєвих ситуацій. Присутні мали змогу дізнатися які вибухові пристрої та боєприпаси найчастіше використовує ворог та який принцип їхньої дії.

Яскраві приклади з власного досвіду, цікавий матеріал сприяли невимушеній атмосфері спілкування та ефективному засвоєнню інформації.

Наступним заходом цього ж дня став семінар-практикум з основ надання першої домедичної допомоги та основ тактики і поводження зі зброєю.

Заняття проводили інструктори з військово-тактичної підготовки «Школа Мужності» Глухівського військово-патріотичного клубу «Мужність» Назар КОЛОСОВ та Даниїл СТЕЩЕНКО зі старшими курсантами Владиславом МАРТИНЕНКОМ та Артемом УВАРОВИМ.

Під час теоретичної частини було продемонстровано спорядження військовослужбовця та розглянуто вміст аптечки, також інструктори продемонстрували деякі зі способів евакуації та провели короткий екскурс поводження зі зброєю.

На завершення заходу студенти та співробітники мали змогу практично відпрацювати отримані навички.

Адреса

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка
Адреса: 40002, Сумська обл., м. Суми, вул. Роменська 87
Телефони: (0542) 68-59-02
Web-сайт: www.sspu.edu.ua
E-mail: rector@sspu.edu.ua

Приймальна комісія

Адреса: 40002, м. Суми, вул. Роменська, 87
E-Mail: prcom@sspu.edu.ua
Тел.: +38 (0542) 22-12-44
        +38 (0542) 68-59-15

Моб.: +38 (093) 256-67-28,
          +38 (099) 601-07-23
viber b306d telegram 357e7
feysbuk pk c9b38   instagram pk e72ca   tik tok pk 9443a

Електронний розклад

Електронний розклад СумДПУ Android додаток

Електронний розклад СумДПУ iOS додаток

Меню

Мій розклад